alteregot

Senaste inläggen

Av MLJ - 4 april 2014 23:28

Jag laddar så här kvällen före högskoleprovet med Blacklist. Skulle kanske läst igenom olika matteformler, men det känns inte lönt. Jag har på tok för mycket att ta igen. Jag förmodar att jag kommer att vara ganska slut i bollen när provet är klart.


Idag hittade vi äntligen en gräsklippare, det blev en Husqvarna. Den startade direkt när vi kollade på den och det såg  inte alltför svårt ut. Hahahaha, vi skulle givetvis testa att starta den när vi kom hem. Det slutade med att jag nästan drog axeln ur led! Så nu sitter jag här med min nästan läkta kortisonbehandlande axel och är rädd för en ny skada. Vi skulle kanske ha tagit en åkgräsklippare istället? 


Men, visst är den fin?


 


#blogg100 #gräsklippare #högskoleprovet

ANNONS
Av MLJ - 3 april 2014 21:44

Idag har det inte hänt något. Jag vaknade med extrem huvudvärk så det var bara att gå och lägga mig ett tag till.


I morgon har jag nya möten att ta tag i. Sen på lördag gäller det: Högskoleprovet!!!!

Det är första gången och jag läste att matematikdelen är från matte B från gymnasiet. Hm, jag har aldrig läst det och jag har med nöd och näppe fixat matte A. Jaja, vi får väl se hur det går :-)


Nä, jag har verkligen inget att skriva om. 


Höres i morgon!


#blogg100

ANNONS
Av MLJ - 2 april 2014 22:17

Ännu en dag med en del nya möten. hela eftermiddagen var jag på ett av våra kontor och passade på att ta två möten, när jag ändå var i farten. När det är sådana bra dagar är jag helt hundra på att mitt uppdrag kommer bli klart på utsatt dag. Vissa dagar är jag mer orolig, tiden är alldeles för knapp och det är för många som inte vet hur de ska göra. Jag skulle verkligen behövt hjälp med en del av det administrativa. 


Idag fick jag de sista delarna till mitt stora intresse:..... fotografering!!!!

Jag har köpt en fjärrkontroll, reflexskärmar, special filter och en ringblixt så nu ska det lekas :-) 

Mitt mål är att bygga upp en studio och då det kostar en del så tar det tid. Jag misstänker att om jag fortsätter så måste vi nog snart flytta för vi kommer inte att ha plats med alla mina prylar. :-)


Jag tog ett litet foto på granen utanför för jag tyckte det såg så fascinerande ut. I den lilla grandungen, som bestod av en ca 10 granar, var det som att komma till en skräckfilm. Det var riktigt tyst, ibland hördes det precis som om ngn gick bakom mig. På en gran fanns det en mängd fågelfjädrar och jag kunde se spåren av en duva.Det kändes helt annorlunda i atmosfären, intressant.


 

Vad tycker ni, visst ser det coolt ut med mossan?


#blogg100 #spökligt #gran #mossa #foto #studioAv MLJ - 1 april 2014 20:56

Nu har jag fixat en HEL månad, otroligt! 

Idag var jag en tur i vår lilla skog, alldeles bredvid huset. Jag hade givetvis kameran med mig och fångade både död och livet. Jag såg på en och samma gren, ett dött löv och samtidigt ett skott som väntar på att slå ut.


Hittar ni någon favorit?


 

Så här ser det ut i vår skog och bitvis ganska svårt att ta sig fram.


 

Detta löv har snart tagits hand om av naturen och nya blad är på väg.


 

Här sitter det döda lövet kvar i väntan på att de nya ska slå ut.


 

En fjäder lyste fint mot allt det gröna.


 

Nytt, skört och vackert.


 

Den här blomman har jag inte något namn på, vet ni?


 

Redan blommor på vårt ena träd....


 

En minipåsklilja, så söt.


 


 

Någon har ristat in en bokstav, undrar om det var längesedan?


 

Detta makabra fynd ligger i vår trädgård, jag vet inte vem som är den skyldige eh heller känner jag igen offret. 


Vet ni några namn på blommorna tar jag gärna emot hjälpen :)


#blogg100 #foton #macro #skog #blommor #lik #skelett #vårAv MLJ - 31 mars 2014 21:40

Dag 31 och nu märks det av att det blir allt svårare att skriva något intressant. Tanken finns väl om jag ska fortsätta eller inte? Jag har redan slagit alla mina rekord av att skriva inlägg då jag bara har klarat tre dagar tidigar :-) 


Jag har haft tre telefonmöten idag och i morgon blir det besök ute på bolagen. Måste säga att det är varierande och jag ser fram emot att komma ut i verkligheten :-) Jag har bokat in fyra besök denna vecka och ska se om jag kan få in ett femte. Lika bra att ta allt på en gång medan jag har ångan uppe.


På kvällen i morgon är det dags att ge lite healing och god fika med trevliga människor. Sen är vi plötsligt mitt i veckan....


Ja, det var allt för denna gång!


#blogg100 #healing #tomt  

Av MLJ - 30 mars 2014 23:27

Det blir bara ett pyttelitet inlägg idag.

Skönt väder idag med och jag har varit ute hela dagen. Vi tog upp resten av de plattor vi inte ville ha kvar, så nu är dansbanan betydligt mindre. Min kropp är helt slut, men på ett bra sätt.


Såhär ser det ut:


   

Visst har vi varit duktiga?

Vi har fyllt på med sju säckar jord och jag kan väl säga att det fattas en del. En sådär 20 säckar till, tror jag.


Nej, nu ska jag och min trötta kropp lägga oss!


God natt!


#blogg100 #trädgård #fotoAv MLJ - 29 mars 2014 21:15

Dag 29 och jag hänger fortfarande med   

Otroligt fin vårdag och jag har hört att i morgon ska det bli lika fint.

Det blev en skön sovmorgon och sådär lite lagom lazy, tills vi kom på att åka med skräp till tippen. Full fart och vi hann precis innan de stängde, puh. Det är något väldigt befriande med att kasta skräp, känns alltid bra efteråt. Jag symboliserar det som att det är en del av det skräpet jag bär på som kastatas och för var gång blir det lättare. 


Väl hemma fortsatte vi med att plocka upp plattor från trädgården, astungt och jag får se om jag kan röra mig i morgon :-) Vi har en hel del kvar, men vi är snart där. Sen vet jag inte hur vi ska göra med växter och så, vill ha något som ger lite lä vid blåst. Saknar våra bambuplantor vi har i stugan, kan tyvärr inte ta hit dem. 


Det var en händelserik dag får våra små katter! Jag hittade selen och tog ut dem för första gången på sex år. De var ute ett par gånger när de var riktigt små, sen har det inte blivit mer. Nu så, var det dags igen. Jösses vad kul det var när den ena gick med höga benlyft, samtidigt som det såg ut som att han kröp fram. Magen släpade nästan i marken och benen högt lyfta. Den andra jamade hela tiden så att rovfåglarna snart hittade hit. Fågeln cirkulerade på låg höjd strax ovanför oss. Ojoj, det var snabba tag med att lyfta upp lille katten och snabbt in, synd om han skulle blivit uppäten. 

Nu är vi inne och myser och katterna är helt slut, precis som det ska vara en lördagskväll. 


Dags för sanering efter dagen utejobb och sen filmtajm.


Ha en trevlig kväll!


See You!


#blogg100 #katter #rovfåglar #utejobb #plattborttagning

Av MLJ - 28 mars 2014 22:50

Äntligen fredag efter en riktigt hektisk vecka och nästa vecka ser ut att bli likadan. Kul, tiden går så mycket fortare då.

Idag upptäckte jag att det börjar komma blad på träden! Känns som om jag inte har sett något om hur naturen har förändrats under veckan. Hela helgen ska tydligen bli fin, hoppas det :-)


Det verkar som att vi ska plocka upp en massa plattor denna helg. Ute på vår gård har förra hyresgästen byggt en dansbana, ja kanske inte bokstavligen, men nästan. Det kan ju räcka med med att trädgårdsmöblerna får plats och en del krukor. Där vi har plattorna är det helt öppet åt olika håll, så när det blåser är det kallt. Undrar vilka växter man kan ha runt om för att minimera vinden? Några förslag?


Ja, nu har jag bestämt mig för att starta en hemsida för mina foto. Himla svårt att komma på vad den ska heta. Jag vill att det ska vara ett seriöst namn och gärna ha betydelsen av foton, bilder eller kreativitet. Finns det några sådana namn som inte är tagna tro? Alla förslag tas tacksamt emot :-)


Ja, nu blir det filmtajm!


See You!


#blogg100 #vår #hemsida #foton #bilder #växter 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se