alteregot

Senaste inläggen

Av MLJ - 27 mars 2014 20:12

Ännu en lång dag med en del klurande. Har jobbat mycket med word och pdf-filer och sånt är rätt kul. Det har blivit en hel del "nya" dokument och formulär. Synd att jag gör det så sällan, hinner glömma mellan varven.


Det var ett par saker jag inte lyckades klura ut. När jag skapade formulär i pdf så lade jag till en e-post knapp, som jag lyckade få att fungera. Däremot hittade jag inte hur man får dit den förvalda adressen när den öppnar Outlook.

En annan kluring var att jag tillverkade en spara knapp. Den öppnar upp spara som dialogrutan, men skriver inte in vad själva formuläret heter. Den text som kommer in är en massa konstiga tecken.


Jag har läst "hjälpen" men får inte riktigt till det...... Någon som vet?


See You!


#blogg100 #pdf #adobe #skapa #formulär 

ANNONS
Av MLJ - 26 mars 2014 22:34

Idag har det varit en riktigt hektisk dag, startade tidigt och slutade sent.

Tanken var att gå lite tidigare, men men det kunde jag glömma.


Just nu har jag fått ett riktigt stort jobb som har kort deadline. När jag först fick det kände jag, jösses hur ska det gå? Hur börjar jag? Vem kan ge mig bra råd? Var hittar jag rätt info?

Har ni känt det att jobbet blir nästan övermäktigt att utföra? Om jag inte lyckats med detta uppdrag är det väldigt mycket som kan gå fel. Jag såg det även som en riktig utmaning, något rejält att sätta tänderna i. 


Jag har läst in mig på ämnet. Letat och samlat in information i en massa gamla pärmar, långt in i ett kallt rum i källaren. Jag mailar, ringer runt och ställer en massa frågor. Denna vecka har det verkat som att ju mer jag lär mig, desto mer är det jag inte vet. Igår var det ett enda stort burr och jag fick en svacka. Jag vaknade med ett ryck inatt och kunde omöjligt somna om.


Idag var det en ny dag och det har vänt, igen. Jag börjar få grepp om min uppgift och kan se helheten. Idag var det en massa samtal till alla de myndigheter som kommer att vara inblandade i min process. Jag har fått tag på kontaktpersoner i många av de län som det gäller, saknar några till. Jag har upptäckt fel i dokumenten som jag nu på tidigt stadium kunde rätta till. Det viktigaste av all, jag litade på min magkänsla. Det i sin tur leder till att vi kan undvika att göra fel.


Jag har fortfarande långt kvar, men det är kul, lärande och utvecklande. Jag är taggad för att klara av detta uppdrag och kommer inte att ge mig förrän det är klart!


Dags för sängen!


See you!


#blogg100 #arbete #utmaning #positivt 

ANNONS
Av MLJ - 25 mars 2014 23:03

Jag ser på Djurpolisen i Philadelphia.

Fy tusan, hur kan man behandla sina djur så illa? Jag kommer aldrig att förstå det. 

Varför skaffar man djur överhuvudtaget? 


Ibland får jag dåligt samvete om jag inte har ägnat tid att pyssla om våra små trasdockor (Ragdoll katter) på en hel dag. Nu tror jag att jag är lite väl känslig som blir ledsen om jag ser tecknat och ett djur far illa. :-)


Vilken tur att det finns människor som har detta jobb och hjälper alla dessa misshandlade djur. 


Det blev ett otroligt kort inlägg, men så är det ibland. :-)


#blogg100 #djurpolisen #ragdoll

Av MLJ - 24 mars 2014 22:25

Det blev ingen gräsklippare idag! Det kändes som om det inte var helt ok med den annonsen vi hittade igår. Det var en helt ny i kartong med ett fantastiskt pris. Tyvärr så hade vi inte fått öppna och kolla i paketet så att varan stämde överrens med annonsen. Kvittot hade också plötsligt försvunni, nä det var för många varningsklockor.


Däremot hittade vi trädgårdsmöbler som vi åkte och hämtade idag. Nu står de fint inne i garaget och väntar på att användas. Läste precis att det ska bli ruskväder här med blåst och snöblandat regn. Skulle kanske inte köpt möblerna? ;-) Så nu är det bara gräsklippare, växthus och grillen kvar. :-)


Då var det snart dags för högskoleprovet! Jag har kollat på några gamla, måste säga att det inte ser så lovande ut. Fast vem vet årets upplaga passar mig som handen i handsken? Har ni gjort det?


Nu är det dags för bingen så att jag kan vakna utvilad och full av arbetslust!


See You!


#blogg100 #nonsens #trädgårdsmöbler

Av MLJ - 23 mars 2014 22:54

Det här med att flytta till något nytt kan bli hur kostsamt som helst.

Vi bor nu i ett jättemysigt hus med en stor tomt och uthus. Det enda som finns här är gräs, gräs och ännu mer gräs.

De förra hyresgästerna var inte så intresserade av trädgårdsland och växter. Jag kan i och sig förstå då här är en hel del rådjur och harar på vår tomt. Fast det finns ju en del som de inte gillar, fast jag vet inte vad. :-)


I den nya lyan ville vi starta om, så ut med det gamla och in med nytt. Det blev nytt vardagsrumsbord, köksbord, 8 stolar, två fåtöljer, två stora soffor och ett bord till symaskinen. Det var lugnt så långt men nu?

Då är det dags för trädgårdsredskap, gräsklippare, jord, blommor, växthus, grill och trädgårdsmöbler. Jösses!!!!

Inget av detta är billigt om man som oss vill ha bra grejer.


Jag hittade en superfin gräsklippare på Blocket igår. Det stod att den var ny i kartong och ett riktigt bra pris.

Sagt och gjort jag skickade ett intressemail där jag frågade om den var kvar. Svaret var kort och gott: ja

Om man nu vill sälja en vara skulle det inte vara bra att skriva mer än två bokstäver? 

Jag lät det passera och frågade om det gick att starta den och om det fanns kvitto/garanti kvar. En befogad fråga, kan jag tycka.... Svaret på det var: Om man startar den är den ju inte ny, ju!!!!?


Undrar om personen tror att nu startar vi den och då kommer jag att vägra köpa den då den inte längre ligger i kartongen. Jag förstår att personen inte vill packa upp den, men då jag inte fick svar om kvitto/garanti är ju tanken där att det fattas. Det kan vara på grund av mitt yrke som gör att jag är så misstänksam.

 

Vad tycker ni?

Är jag överdrivet petig?

Eller bor ni i Skåne och vill sälja en gräsklippare, växthus och trädgårdsmöbler så hojta.

Det är ok om växthuset ligger i en kartong, det behöver jag inte provstarta ;-)

 

See You!

 

#blogg100 #gräsklippare #trädgård #växthus #trädgårdsmöbler

Av MLJ - 22 mars 2014 12:12

Jag kan inte låte bli, här kommer fler sanninga från Oraklet år 1898.

Tror nog att det kommer lite till imorgon :-)Harar

Unga harar äro läckrast och igenkännas på den korta halsen, de tjocka knäna och de mjuka öronen samt därpå, att framtassarna lätt kunna sönderbrytas. (Hm, undrar om han menar en död hare?)


Kackerlackor

Utrotas bäst genom att på de ställen, där de visar sig, utströ kejsargrönt (fås endast mot läkarerecept). Äfven osläckt kalk brukar användas för samma ändamål, likaså en blandning af lika delar socker, mjöl och blysocker. 


Huru bör jag kläda mig?

Låt dina kläder alltid stå i öfverensstämmelse med din egen personlighet. Är du ung, så kläd dig annorlunda än om du vore gammal. Om du är liten till växten, kläd dig annorlunda än om du vore lång o.s.v 

Unga flickor bör välja lätta, enklare tyger. Äldre damer tjockare och dyrare tyger.

Herrarnas klädedräkt bör ha ett snitt, som gifver dem god hållning och en viss värdighet och icke som man så ofta ser, gör dem till löjliga företeteelser.

En dam bör alltid veta att skilja emellan morgon- hvardagsklädning, emellan promenad- och sällskapsklädning. Går du ut  för att göra inköp å torget, så begagna icke ljusa handskar eller släpklädning.

Begif dig ej på landet eller i skogen i spetsklädning eller andra dyra dräkter. Om ett stycke af din klädning hakar fast sig i en buske, är du själf gladare, om den är af lärft än om den är af atlas. (Ja det var en massa goda råd. Det blev plötsligt svårt att välja rätt kläder)


Mot bläck och rostfläckar

Användas i Amerika friska, mogna tomater, som pressas ut på fläcken. ( Undrar vad det är för tomater?)


Burfåglar och blommor

Tvina snart bort i rum som upplysas av gas.


Att pröfva om fågel är frisk

Tillgår så att man bortplockar några fjädrar på insidan av fågelns lår. Om huden där har sin rätta färg, är fågeln frisk. (Då är ju svårigheten att veta vad som är dess rätta färg)


#blogg100 #råd #1898 

Av MLJ - 21 mars 2014 20:17

Dag 21...


Jag hittade en gammal bok från 1898 och är en Dr som har skrivit den som ett uppslagsverk. Så här kommer ett litet utdrag från denna spännande bok. ;-) 


Mot sendrag (kramp i benen)

När krampen börjar, snor man ett stort, starkt rep om benet. Fattar med händerna hvardera ändan af repet och gör små korta, men kraftiga ryck, hvilka göras allt starkare och starkare, tills plågorna upphöra. Krampen lär på detta sätt lägga sig nästan genast. 


Daggmaskar

Sägas af några höra till trädgårdens skadedjur, i det de neddragna de späda plantorna i jorden och förstöra dem. Enda medlet mot dessa djur är att bortplocka dem tidigt på morgnarna eller sent på kvällarna, då de äro uppkrupna ur jorden.


Mot vägglöss

Misstänker man, på en resa eller turistfärd skall råka ut för nattkvarter, där man kommer att ofredas af vägglöss. Bör man förse sig med stark vinättika att stänka på lakanen och därmed tvätta sig om armar  och ben, innan man går till hvila. Låter man ljus brinna vid sängen, våga sig lössen icke fram.


Mot hicka 

Tager man in ett par droppar ättika på en sockerbit.


En upplagen flaska öl

Eller kolsyrat vatten, som man vill gömma, bör alltid, sedan den väl korkats, ställas på hufvudet. Kolsyran, som stiger uppåt, stannar då kvar i buteljen, och ölet slår icka af sig.


Ett medel mot myggbett

Är att gnida sig  med grodblad, som bekant stora, gröna blad, som växa allmänt öfver allt. 


Nödfallstvål

Om tvålen någon gång skulle råka ta slut, utan man i brådskan hinner att skaffa sig en ny, kan kokt potatis, i synnerhet om den är föga mer än halfkokt, göra samma tjänst. Huden tager ej skada däraf.


Mot allmän svaghet

Rekommenderas att dagligen till middagen dricka ett spetsglas af något godt vin, tillsatt med krossad kungskinabark. Till en helbutelj vin tages 50 gm kinabark.


Ja, det var dagens tips! ;-) det kommer kanske fler i morgon :-)


#blogg100 #oraklet #husmanskurer #tips #råd #daggmaskar #svaghet #tvålAv MLJ - 20 mars 2014 20:38

Dag 20.....nu är det bara 80 dagar kvar.


Idag tycker jag det är trögt att komma på vad jag ska skriva om....

Även idag stod rådjuren och väntade på mig när jag kom hem efter jobbet. De kanske inte direkt väntade på mig, men jag kände det så. De stod på samma plats som igår och viftade på sina små svansar.


Nu i det nya boendet hade vi tänkt odla lite, både blommor och annat gott. Vi såg framför oss att vi kunde odla så mycket att vi kan klara oss långt in på hösten. Trots att vi har en sommarstuga så har det varit svårt att odla där på grund av alla mördarsniglar. Nu har vi en massa rådjur och harar! Jag tycker de är enormt söta! Problemet är att jag har hört att de små söta djuren äter allt, både blommor och grönsaker.


Så vad kan vi odla? Äter de lavendel? Tomater? Potatis? Ja, mina frågor kan bli hur många som helst.


Det får bli ett växthus som vi kan ha lite roliga grödor i :-)


Ja, hur gör ni som har samma dilemma?


#blogg100 #rådjur #harar #odla 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se