alteregot

Alla inlägg under april 2014

Av MLJ - 22 april 2014 20:02

Jag jobbade hemma idag och jag måste säga att så mycket jag får gjort. Det är så lätt att fastna i samtal på jobbet och det kan självklart vara givande. När jag är hemma är det absolut inget som stör och den miljön jag har runtom gör det så mycket lättare att vara kreativ. 


Vi har även hunnit med att handla det sista som behövdes för att kunna så gräs på sista biten i trädgården. Nu är det äntligen klart. 

Det blev även persienner och olja till våra pallar. Persiennerna ska inte vara till pallarna, man kan kanske uppfatta det så ;-) Jag kan ju inte säga att vi kommer att vara sysslolösa den närmsta tiden. 


Nu börjar det bli dags för bingen och jag hoppas det blir lättare att somna inatt.


#blogg100 #pallar #jobba #trädgårdANNONS
Av MLJ - 21 april 2014 19:30

Idag är det sista lediga dagen, sen är det tillbaka till jobb,

Vi har nu bestämt att vi ska göra så mycket vi kan för att må bättre och slimma till kroppen lite.


Idag var det då dags att ta tag i dag nummer ett!

Det blev backträning. Vår ordinarie skogsrunda har en del backar av varierande storlek. Alla dessa backar valde vi att gå upp och ner fem gånger per backe. Sista backen var en gammal väg de har gjort som leder upp till kyrkan. Den är brant och har en massa stora stenar, riktigt tuff. Det kanske inte låter som en tuff runda, men för oss otränade typer så var det fullt tillräckligt. En annan övning vi ska köra är höga benlyft över vårt staket. 


På sikt så kommer vi att öka tempot och varva med raska promenader. 


Ska bli spännande att känna resultatet framöver :-)


See You!


#blogg100 #träning #ledighet #backar 

ANNONS
Av MLJ - 20 april 2014 23:05

Jösses, gräset i stuga var nästan en halv meter högt och som tur är så slapp jag klippa. Det gäller att välja rätt syssla :-) 

Trots att vi kände oss konstigt trötta, arbetade vi i ett rasande tempo. Nästan hela framsidan är klar och så gott som ogräsfri. 

Det känns sorgligt på något sätt att vi måste sälja vår fina stuga. Vi köpte den vattenskadad och vi har gjort så mycket för att få den fin. Nu så är den äntligen bebolig och då ska vi sälja. Vi har inte riktigt hunnit med trädgården utan vi valde att prioritera huset. Så i år var det meningen att det var trädgårdens tur. Fast å andra sidan är det kanske bra att vi inte har gjort så mycket för då kan köparen ha utrymme till att planera sin trädgård. Inne är vi inte heller helt klara utan det sista skulle vi göra nu under våren, om vi inte hade flyttat.

Tankarna har väl gått fram och tillbaka om vi ska sätta ut annons nu och renovera så mkt vi kan tills vi hittar en köpare. Eller sälja den som den är med ett lite lägre pris. När vi såg den idag och insåg att det är så lite kvar, men att det drar ned intrycket en hel del, så tänkte vi om. 

Vi kommer att ha kvar den ett år till och göra den så fin det bara går. Under tiden ska jag njuta så och insupa allt det vi har åstadkommit :-)


#blogg100 #stug #renovering #sälja #köpa 

Av MLJ - 20 april 2014 00:38

Det har varit en jättemysig dag och med strålande solsken. Det serverades påskfrukost på altanen och efter det blev det en lite tur till vår å. Vi passade på att ta med en blivande lampskärm som vi hittade i skogen bland en massa annat skräp. Det ska bli intressant att se det färdiga resultatet när jag känner att idén går från tanke till handling. 


Vi passade på att visa vår lilla tur på trollestigen, vilket uppskattades av alla. Givetvis var vi bara så tvugna att stanna till på vårt café och ta en fika. Efter det vandrade vi en tur i slottsparken och vidare till loppisen här bredvid. Jag vet förstås inte om jag kan säga att det var en riktig loppis. Det var nog bara en utställare och priserna var rätt höga, förutom på äggkopparna :-)


Väl hemma var det dags för mat och lite babbel innan gästerna skulle åka hem. I morgon ska vi till stugan och rensa upp, men jag skulle hellre vilja stanna här och mysa :-) 


See You!


#blogg100 #promenad #gäster #loppis #fika 

Av MLJ - 18 april 2014 17:42

Ve och fasa, vi upptäcke helt plötsligt en massa myror i vår hall!!!!

Jag hittade hålet de kom in genom så som ett akut åtgärd tejpade igen hålen. Det blir till att köpa motmedel i veckan.


Nu har våra gäster kommit :-) så i morgon blir det till att visa trollestigen och vårt café. Det blir kanske en tur till loppisen som finns här bredvid.


Jag ska kanske engagera mig lite i matlagningen nu så vi alla blir glada. :-)


#blogg100 

Av MLJ - 18 april 2014 00:41

Lite sen med mitt inlägg idag, fast i min värld är det fortfarande torsdag.

I morgon väntas det finbesök som ska stanna till lördag och det ska bli så mysigt. Jag hoppas bara att det blir bra väder så att vi kan visa vår fina trollskog. 

Vi ska också hinna med att vårröja i vår koloni och där finns det att göra. Tanken är ju att vi ska sälja, svårt att hinna med två trädgårdar. 


Det blev inget långt inlägg idag, men jag behöver min skönhetssömn ;-)


#blogg100

Av MLJ - 16 april 2014 21:58

Ja, idag har jag haft en besökare, jag vet inte om det var jag som checkade in :-)

Sista kvällen innan jag går på jouren och har den en vecka. Jag hoppas att det blir en lugn vecka i alla fall att det är lugnt på natten. 

Det var inte helt lätt att ta sig hem idag. Först ut på E22 och hann bara köra enn liten bit, sen var det stopp. Vi blev omdirigerade till E6 och väl där så var det...stopp! Tog en evighet innan jag kunde köra av, men jag kan ju säga att jag inte var ensam om det beslutet. Jösses. Det blev en massa småvägar innan jag äntligen var hemma.

Sen hade tydligen vår tvättmaskin lagt av mitt i en tvätt! Det var bara och leta efter en någon form av tappkran på den för att tömma vattnet. En timme senare :-) så blev det till att rensa silen. Jag hittade den förre hyresgästens hårklämmor som hade fastnat och hindrade vattnet från att tömmas.


Efteråt blev det en promenad i skogen och nu är jag slut.

När vi kom hem så satt det en sädesärla på mitt biltak. Vi stod riktigt nära och den tittade på oss och gjorde en massa roliga hopp, ivrigt kvittrande. Väldigt underhållande!


Nä, nu blir det bingen.


#blogg100 #tvättmaskin #sädesärla  

Av MLJ - 15 april 2014 23:10

Idag har jag varit allmänt förvirrad och pratat något osammanhängande i perioder. Tror jag behöver ledighet :-)

trots detta så har jag fått klart en viktig del av mitt jobb. Nu ska den delen "bara" skickas iväg och bedömas och då får vi se om jag ska komplettera eller det är ok. Ja, det går framåt och nu finns det en del kvar där det är lite svårt att få hjälp. Då jag kan vara extremt envis kommer de att få vara behjälpliga. 


Jag kom hem precis efter en kväll där jag har tränat på min medialitet, men jag berättar om det i morgon.


Go´natt så ses vi imorgon!


#blogg100 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se