alteregot

Alla inlägg under april 2014

Av MLJ - 6 april 2014 20:56

Idag är jag lite nyfiken på vad jag ska skriva då jag känner mig helt tom.

Det blev lite jobb i vår nya trädgård där vi hällde ut jord och sådde nytt gräs. Nu har vi åtminstone gjort hälften och tar resten i veckan. För att platta till jorden, tog jag en snöskyffel som jag lade på  några tegelstenar. Sen var det bara att vandra fram och tillbaka, blev himla bra. Resten av gräsmattan är rena rama puckelpisten och jag fattar inte hur den kan vara så gropig. Vi fick påbörja jobbet med att fylla igen de värsta hålen. Misstänker att det är ett jobb som inte kommer att bli klart, nånsin. Hade nog varit det bästa att riva upp allt och så nytt. Fast hur mycket jobb ska man lägga ner på något som vi hyr?


Vi har nu upptäckt fler småfåglar, förutom våra talgoxar, så har vi nu sett blåmes,rödhake, sädesärla och alla håller till i vår trädgård! Får väl se hur mycket gräsfrö som finns kvar senare i veckan :-)


Efter en tur i skogen upptäckte vi ett annat sött djur, det var ca 30 cm och lite längre svans, mörkbrun päls. Vi tror att det kan vara en iller eller en mink. Den höll till vid vår å. Ibland är det synd att jag missar att ha med mig kameran.


Nu är magen full med ostbågar och det är dags för lite mer film :-)


#blogg100 #fåglar #gräs #trädgård  

ANNONS
Av MLJ - 5 april 2014 20:28

Jag lyckades ta mig upp för att skriva högskoleprovet för allra första gången. Ganska otroligt, det har varit mycket på jobbet och huvudvärk de senaste dagarna och sen sängående alldeles försent. Så jag måste erkänna att jag är stolt över mig själv! 


Jag tog med mig en klocka för att kunna hålla koll på tiden. Väl framme så stannade klockan, vältajmat! 

Som de flesta vet vid det här kaget består provet av fem delprov. Fyra skarpa och ett med testfrågor. Vilket av proven som inte räknas vet man inte förrän alla är klara. Det var tre prov med matematik och två verbala som hade lite om det svenska språket och någon sida med engelska. Första provet var matte! Jag kände inte igen ett enda tal, sanslöst. Jätteglad var jag när den delen var över och inte lika glad att efter det följde ett till och ännu ett........

Lite förvånad är jag att det läggs så mycket fokus på matematik, är det logiska tänkandet så viktigt? Jag tänker att det finns så många ämnen på högskolan där andra kunskaper värderas högre. Givetvis måste det finnas en standard, det förstår jag och det går inte att anpassa efter alla möjliga utbildningar. Ja, det blir till att träna lite och på det igen. Däremot hade jag inga problem med tiden förutom på ett av proven där det blev lite knapert.


Jag tror på det hela taget att mitt resultat på högskoleprovet inte kommer att gynna mig för fotoutbildningen jag vill gå på högskolan. Jag har sökt flera gånger och i år är det sista gången den kommer att gå. Har jag tur är det inte så många som söker i år :-) 


Eller ska vi starta en fotoförening i Eslöv? Eller vill någon bli min mentor och ge konstruktiv kritik över det tekniska i mitt fotande?


Nä, dags att vila huvudet i form!


#blogg100 #högskoleprovet #matte #matematik #fotoutbildning #fotoförening #mentor 

ANNONS
Av MLJ - 4 april 2014 23:28

Jag laddar så här kvällen före högskoleprovet med Blacklist. Skulle kanske läst igenom olika matteformler, men det känns inte lönt. Jag har på tok för mycket att ta igen. Jag förmodar att jag kommer att vara ganska slut i bollen när provet är klart.


Idag hittade vi äntligen en gräsklippare, det blev en Husqvarna. Den startade direkt när vi kollade på den och det såg  inte alltför svårt ut. Hahahaha, vi skulle givetvis testa att starta den när vi kom hem. Det slutade med att jag nästan drog axeln ur led! Så nu sitter jag här med min nästan läkta kortisonbehandlande axel och är rädd för en ny skada. Vi skulle kanske ha tagit en åkgräsklippare istället? 


Men, visst är den fin?


 


#blogg100 #gräsklippare #högskoleprovet

Av MLJ - 3 april 2014 21:44

Idag har det inte hänt något. Jag vaknade med extrem huvudvärk så det var bara att gå och lägga mig ett tag till.


I morgon har jag nya möten att ta tag i. Sen på lördag gäller det: Högskoleprovet!!!!

Det är första gången och jag läste att matematikdelen är från matte B från gymnasiet. Hm, jag har aldrig läst det och jag har med nöd och näppe fixat matte A. Jaja, vi får väl se hur det går :-)


Nä, jag har verkligen inget att skriva om. 


Höres i morgon!


#blogg100

Av MLJ - 2 april 2014 22:17

Ännu en dag med en del nya möten. hela eftermiddagen var jag på ett av våra kontor och passade på att ta två möten, när jag ändå var i farten. När det är sådana bra dagar är jag helt hundra på att mitt uppdrag kommer bli klart på utsatt dag. Vissa dagar är jag mer orolig, tiden är alldeles för knapp och det är för många som inte vet hur de ska göra. Jag skulle verkligen behövt hjälp med en del av det administrativa. 


Idag fick jag de sista delarna till mitt stora intresse:..... fotografering!!!!

Jag har köpt en fjärrkontroll, reflexskärmar, special filter och en ringblixt så nu ska det lekas :-) 

Mitt mål är att bygga upp en studio och då det kostar en del så tar det tid. Jag misstänker att om jag fortsätter så måste vi nog snart flytta för vi kommer inte att ha plats med alla mina prylar. :-)


Jag tog ett litet foto på granen utanför för jag tyckte det såg så fascinerande ut. I den lilla grandungen, som bestod av en ca 10 granar, var det som att komma till en skräckfilm. Det var riktigt tyst, ibland hördes det precis som om ngn gick bakom mig. På en gran fanns det en mängd fågelfjädrar och jag kunde se spåren av en duva.Det kändes helt annorlunda i atmosfären, intressant.


 

Vad tycker ni, visst ser det coolt ut med mossan?


#blogg100 #spökligt #gran #mossa #foto #studioAv MLJ - 1 april 2014 20:56

Nu har jag fixat en HEL månad, otroligt! 

Idag var jag en tur i vår lilla skog, alldeles bredvid huset. Jag hade givetvis kameran med mig och fångade både död och livet. Jag såg på en och samma gren, ett dött löv och samtidigt ett skott som väntar på att slå ut.


Hittar ni någon favorit?


 

Så här ser det ut i vår skog och bitvis ganska svårt att ta sig fram.


 

Detta löv har snart tagits hand om av naturen och nya blad är på väg.


 

Här sitter det döda lövet kvar i väntan på att de nya ska slå ut.


 

En fjäder lyste fint mot allt det gröna.


 

Nytt, skört och vackert.


 

Den här blomman har jag inte något namn på, vet ni?


 

Redan blommor på vårt ena träd....


 

En minipåsklilja, så söt.


 


 

Någon har ristat in en bokstav, undrar om det var längesedan?


 

Detta makabra fynd ligger i vår trädgård, jag vet inte vem som är den skyldige eh heller känner jag igen offret. 


Vet ni några namn på blommorna tar jag gärna emot hjälpen :)


#blogg100 #foton #macro #skog #blommor #lik #skelett #vårSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se