alteregot

Alla inlägg under april 2014

Av MLJ - 14 april 2014 22:09

Har varit riktigt trött idag, men det hindrade inte mig att köpa jord och persienner direkt efter jobbet.

Nu ska bara jorden krattas ut för att vi ska så nytt gräs och persiennerna ska upp. Brist på sysselsättning kan jag inte säga att vi har. 


Jag längtar till i morgon när vi ska få god påskmorgonfika, inga särskrivningar här inte :-) 


Jag har en gåta till er, kan ni gissa vad första bilden föreställer?


 


Andra bilden är ett macrofoto på vad jag tror är någon form av tistel, har jag rätt?


 


Sista bilden är vår grusväg utanför huset, visst ser den inbjudande ut?


 


Nu är det natt!


#blogg100 #gåta #foto #macro

ANNONS
Av MLJ - 13 april 2014 21:03

Idag har jag äntligen lagt upp gardinerna som vi ska ha på kontoret. Vi har ju bara bott här sedan januari, men varför stressa? Ett under att de blev klara då det var lite stök innan jag skulle börja. Vi hade inget måttband så det blev till att ta tumstocken istället. Inget bord visade sig vara tillräckligt stort så det fick bli golvet. Den ena katten stal märkpennan så det blev att jage efter honom. Jag hade glömt hur man trädde maskinen och trådarna trasslade in sig ofantligt många gånger. 

Sådär två timmar senare hänger de uppe och det ser så fint ut :-) 


Efteråt blev det en tur ut på våra ägor där vi jämnade till alla sorkhål. Måste säga att det är bra träning för benen och vi har massor av jordhögar. 

Nu får det nog bli lite popcorn och lite film :-)


See You!


#blogg100 #sorkhål #gardiner #uppläggning

ANNONS
Av MLJ - 12 april 2014 22:08

Testade vår nyinköpta begagnade gräsklippare idag för första gången. Den gick igång direkt och jag kunde andas ut. Det jag upptäckte var att vi har extremt mycket mossa. Jag har sett att det var en del, men inte den mängden. Från början hade vi tänkt att låta det vara kvar, det var ju på baksidan och inte jättemycket. Efter idag blir det inte så, jösses det gick ju knappt att klippa där. Nu blir det till att köpa in gödning för att få upp ph-värdet och mörda mossan. En liten vända med en vertikalskärare och nya gräsfröer som tåler skugga. Japp det är planen, sen får vi se om det är lika lätt i praktiken som i teorin.


Resterande gräsmatta är rena rama puckelpisten och vi får hoppas att gräsklipparen inte skakar sönder.

Vi håller på att fylla i grus i de värsta hålen, det hade ju varit tråkigt om någon bryter benet eller så :-)


Annars har det varit en lugn och skön lördag.


See You!


#Blogg100 #gräsklippare #mossa #gräsfrö

Av MLJ - 11 april 2014 22:33

Så då var det fredag och det är sååå underbart. Just nu är jag inne i en period där jag har mycket på schemat och jag känner inte att jag blir klar. Det hade varit skönt att få pricka av lite i listan, men det kommer. 


Jag har en liten ful ovana och det är att jag har svårt att låta bli att kolla mailen i min jobbtelefon när jag är ledig. För att komma till rätta med det så har jag infört att stänga av ljudet så att jag inte hör när mailen poppar in. Jag måste säga att ibland får man oväntad hjälp :-)

Igår slutade helt plötsligt mobilen att synka min mail, en bagatell tänkte jag. 

Idag fick det bli en fabriksåterställning, snart igång tänkte jag.

Nope! Telefontjänsten vi använder för att aktivera nedladdning av filen jag behövde för att synka, kände inte igen mitt nummer.

Det blev en massa samtal till servicedesken som aldrig tidigare hade stött på det felet.

Resulatet blev att min telefon fortfarande inte kan synka och jag kan väl säga att nu är jag ledig på riktigt. :-)


Så då får jag ta och njuta ordentligt med en bra film!


See You!


#blogg100 #synka #telefon

Av MLJ - 10 april 2014 20:37

Hej hej...

Nu har det snart gått halva tiden på utmaningen att blogga ett inlägg om dagen i 100 dagar.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga såhär snart halvvägs.

Det är en stor bedrift av mig att ha klarat det i så många dagar, det trodde jag inte. :-)

Även om jag gör det för min egen skull så vill jag ju såklart ha lite läsare. Dessutom är det riktigt kul med kommentarer. Vissa dagar skriver jag om nästan ingenting och andra dagar blir det mer. 


Jag har heller inte hittat något samband på när jag får 2 besökare eller om jag får 16. 

Det tycker jag är synd, för visst hade det varit kul att få upp antalet besökare? 

Samtidigt är jag tacksam för varje besökare, även om det bara är 2 :-)


See You


#blogg100

Av MLJ - 9 april 2014 19:50

När jag var yngre hade jag en förkärlek för att köra snabbt. Jag var för naiv för att förstå vilka risker jag utsatte mig  och alla andra medtrafikanter för. Jag kände mig odödlig. 

Det är mycket som hänt under åren och jag är inte längre naiv. 


Det som fungerade som en riktig ögonöppnare var de tre kurser jag tog under kort tid genom jobbet. Jag utbildade mig till säkerhetschaufför och då gällde det att framföra bilen på ett tryggt och säkert sätt. Jag fick köra riktigt snabbt, undermanövrar, backa i hög fart, slalombana, bindel för ögonen, säker omkörning, forcera hinder, kränga av andra fordon från vägen och en massa andra roliga övningar. Det jag lärde mig mycket av, vara att få göra fel. Vad hände om jag tappade kontrollen i hög hastighet? Ja, inte mer än att bilen sladdade och jag rev några koner. Där var övningsbanan avsedd för dessa höga hastigheter och tillåtande för våra fel. 


Nu är det inte samma förutsättningar när det handlar om trafiken. Jag som pendlar varje dag, ser så mycket dumhet. Jag hör ofta att nu har det varit en olycka igen på E6 eller E22. Jag måste säga att det sker väldigt lite olyckor med tanke på hur många kör. Jag försöker hålla avstånd, men då är det alltid någon som tänker: vad bra nu har jag en lucka. Den luckan har nu krymt betydligt och plötsligt ligger jag på tok för nära. Sen har vi dem som tycker att jag är ivägen och tror att om de lägger sig kloss bakom så försvinner min bil. Vilket aldrig har hänt... 

Det som också visar på hög intelligens är den som får för sig att göra en omkörning, trots att vi närmar oss en kurva och vi inte vet vad som finns bakom kröken.  


Det finns inte en dag där jag inte måste bromsa hårt, gira och på ett eller annat sätt agera snabbt för att undvika en krock. Jag kan tycka att trafiken på något sätt speglar samhället. Vi kör tuffare, hårdare och bryr oss allt mindre om varandra. Det är mycket fokus på JAG och vassa armbågar. 


Nu finns det hopp och allt är inte svart.

Det finns människor som bryr sig om och ställer upp i vått och torrt. De som får oss att må bra och gör så att vi kan skratta. Likaså finns det otroligt bra förare därute, de som kan överblicka situationen och anpassar sitt körsätt efter det. De som stannar och släpper fram mig när jag stått länge och väntat på att köra ut. 


När gjorde du en god handling för någon annan utan att förvänta dig något tillbaka?


#blogg100 #bilkörning #pendla #trafik 

Av MLJ - 8 april 2014 20:47

Idag är jag nöjd och det är en känsla jag både gillar och inte gillar. Tvetydigt? Ja, jag vet!

Nöjd är jag när jag har gjort något bra som har gett mig ett önskat resultat. Jag behöver inte alltid ha gjort något för att känna mig nöjd utan det kan räcka med att just nu är det bara så bra. Det jag tycker är mindre bra med att vara nöjd, är rädslan för att om jag är nöjd så slutar jag sträva framåt. Upplever jag att jag inte kommer någonstans är det lätt hänt att en känsla av uppgivenhet visar sig. Så det svåra är att hitta rätt balans och tillåta mig att få vara, bara nöjd :-)


Igår valde jag i sista minuten att idag skulle jag jobba på ett av våra andra kontor. Jag hade lyckats få till ett möte med någon som sitter inne med mycket information om mitt enorma projekt. Statusen på projektet har vandrat upp och ner, sista beskedet var att jag skulle få göra allt jobb själv med minimal hjälp. Detta i sin tur skulle innebära att alla tidsramar skulle sprängas. När en viss del i projektet blev akut ordnade jag till ett möte idag. Då tänkte jag, att nu minsann tar jag chansen och byter strategi. Jag tog med allt arbetsmaterial för hela Skåne, vilket är ett stort område med flera kontaktpersoner. Jag satte mig mitt bland dessa personer och nyfikenheten syntes i deras ögon. Jag började möte nummer ett och förklarade på ett nytt sätt och intresset var väckt. Två timmar senare hade vi tagit alla hans punkter. Nästa person satt sidan om och hörde delar av vårt möte och säger då: tänk om jag också hade fått den hjälpen med min del. Självklart svarade jag: det fixar vi! Han var noga med att säga att det kunde inte ske idag för han var upptagen.

Jag såg hans oro över allt det som jag eventuellt kunde tänkas kräva av honom, så jag gick fram och visade honom hur det såg ut. Sen väntade jag..... 10 minuter senare sa han att vi kanske kunde ta en minimal del för att testa. En hel eftermiddag senare var vi klara och vi hade dessutom engagerat en massa personer som gärna hjälpte till. Dessutom kommer han och hans kollega ta fram en massa nya delar till projektet. 


Jag fick då även höra att om jag inte hade varit jag hade han aldrig tagit sig den tiden. Allt handlade om min attityd och förmåga av att avläsa situationen.


Så ja, jag känner mig extremt nöjd idag!  Jag är glad för att vara så flexibel och som vågar angripa problemen som uppstår på nya sätt. 


Hur ser ni på att vara nöjd?


När var ni nöjda senast?


#blogg100 #nöjd #projekt #flexibel

Av MLJ - 7 april 2014 20:36

Helt otroligt som det kan skifta i antalet besökare, från 2 till 17 stycken. Jag tycker att 10 besökare är jättemycket och fler än jag hade förväntat mig. Jag tänker efter varje inlägg så ska nästa bli bättre, mer intressant och givande. Sen sitter jag här och det är som att inte en enda tanke eller idé formas. Samma tomma känsla som jag hade under mattedelen på högskoleprovet :-) Jag har snart suttit här en timme och allt detta är det enda jag har kommit fram till.


Ser ni den fina gästen vi hade igår? Det höll sig på lite avstånd, därfö den är lite suddig.

Vad jag kan se är det en sädesärla... kan vara fel....


 

  

Nej, i morgon ska det bli en bättre bloggdag ;-)


#blogg100Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se